sheep 1148999 640

Поглавари европске демократије већ две године нису благословили отварање ни једног српског приступног поглавља. Благослов је очекиван од свевишњег Мирослава Лајчака, приступног малог бога Европске уније, у саслужењу пресветлог Емануела Макрона и преподобне великомученице параскеве Ангеле Меркел.

Власници српске власти забринути су због застоја на европском путу. Урадили су све што је тражено: слобода медија – неограничена, слобода говора – никад већа, судство и тужилаштво – независни, демократија – цвета, корупција – шта то беше?! Најзабринутија је снисходљива и богоугодна милосрдница Јадранка Јоксимовић, попечитељка за европску дезоријентацију слуђеног народа. О томе је говорила у недељној „Политици“ ( 06. 06 '21.).

 

До сада је отворено 16 од укупно 35 поглавља. Дакле, још нисмо ни на пола пута. А где су дораде, прераде, измене и допуне, па кластери ( питај бога шта то значи ). Тек онда следе затварања па пријем у велику заједницу. Не липши магарче до зелене траве, каже се за нешто што ће се догодити кад на врби роди грожђе. А, ко зна, можда ће до тада и европска Ђекна да оде на онај свет, па нећемо имати коме да уђемо.

Наш човек, по занимању ВКВ Србин, оправдано се плаши толиког отварања и луфтирања поглавља. Јер,  кад је све отворено обавезно се јавља промаја. А наш човек, већ поменути ВКВ Србин, више се плаши промаје него смрти. Смрт може да заобиђе, али кад те звизне промаја врат се обавезно усићи а леђа уђутуруме. Па ти, брајко, после на тим леђима носи бреме које се зове власт.

И шта има да се види у отвореном поглављу?! Ништа.

Биће да су европејци наумили да од српског бирачког тела направе простопроширену масу са ремонтованим мозгом. Такав мозак је скроз испран, вијуге су му испеглане а мишљење промењено. Он се не састоји од сиве масе него од микрочипова.

 У исто време, наша дична власт убрзано ради на производњи савременог бирачког тела, напреднијег и одшешељаног од сваког радикализма и националне свести, са макетом мозга у глави. Мозгић ће бити од нерђајућег материјала и водоотпоран, а покретаће се даљинским управљачем из Брисела. Само да батерије не буду кинеске – брзоцркавајуће, моли се богу ВКВ Србин. Нека буду литијумске, од лозничког јадарита, израђене у нашој фабрици Рио Тинто. To би нам много значило.

Кад нас здруженим снагама, белосветским и овим нашим домаћим,  дотерају, поправе и осавремене бићемо зрели за европску трпезу, по укусу тамошњих дегустатора. До тада стајаћемо у тору за шишање заблуделих оваца. И блејати, наравно...