walker 153616 640 

Поштовани читаоци,

Дошао је на ред ваш омиљени део наше понуде, овогодишњи такозвани Летописи Хартије, слободна форма,short cuts проза, цртице,cookies, литерарни флешеви, записи настали на маргинама ваше и наше свакодневице. Тако нешто.

Што би рекао онај stand-up водитељ: Сјајне прилоге имамо и овај пут, има их довољно за свакога, прави шведски сто, а места нису резервисана, мада је садржина прилога „бројчано нумерисана“.

Њихови наслови су следећи: „Лето и мере“, „Није ни техничар“, „Домен ест омен“, „Подбачај“, „Улагати у појам“, „Рика и реторика“, „Истрага ометања“, „С понистре се види Шолта“, „Де густибус цлимави“, „Очитавање“, „Перспектива“, „Ненасилна терминологија“, „Свемирске муке“, „Трагачи“, „Дешифранти“, „Метаније“, „Поруке са екрана“, „Жуто лишће“, „Тестимонијум“, „Босански лонац“, „Багра и камагра“, „Уртачење“, „Открића идола“, „Изгубљено у преводу“, „Племенита бића“, „Терезија хускварна“, „Сигурна лука“, „Билборд ми поје“, „Веродостојни“, „Сред купуса и памфлета“, „Емтел тини“, „Пнеуматици“, „Лиценца“, „Холивудски негативци“, „Најцрњи хумор“, „Гости у студију“, „Објективни осећај“, „Kултура за цанцел“, „Узнемиреност“, „Kонфликтне ситуације“, „Циркус корона“, „Спироман“, „Неумитност“.

Са радошћу вам препуштамо задовољство да сами изаберете свој прилог и повежете га са насловом из горе датог менија.

Шта год да урадите – нећете погрешити.

Одвежите се, полећемо.

nikola tesla evro

Чујем да Хрвати хоће на своју варијанту евра да ставе лик Николе Тесле а у недостатку својих историјских личности?

Мсм, имају они али мало је незгодно стављати баш Павелића на евро (за сад).

Те их молим: немојте браћо бар војводу Момчила Ђујића да мећете на своје валуте!!! Плиз, ко Бога вас молим! Имате ви ипак шта ставити...откуд знам....тутните "Смоговце" или браћу Вујовиће из Хајдука...Дражена...

Шта? Ни они нису Хрвати?

О Јесус Марија!

Па добро бре...ево Северину нпр! Или Мату Парлова!!!

Шта? Мато се изјашњавао као Југословен?

О мај гад!

jt

 

Освануо је и дуго од читаве јавности чекани 5.септембар. Дан као дан, паприка за ајвар скупа као ватра, девојке изгубиле у финалу од Италије, а у вива веро Монтенегру,познатијем као друго око,општи збун.

На Цетињу су се појавиле вишевековне комите,ратници против Турака који нису имали брата Ердогана,а на Цетиње им бејаше мрско пењати се,па су их комите углавном виђале у бојанкама и читанкама, за разлику од наше деце која су учила из старих четанки, па су зато они васташе, а ми васчетници. Има комита, јуначкијех кољеновића, негде око укупно пар хиљада, Ђекна се не осећа добро,али је дала подршку.

Са друге стране су вазда просрпски Васојевићи који нису певајући и млатећи заставама доказивали да су Срби, него правац Мојковац и остала места где се калило свијетло оружје, а ту су и момци из Никшића који ако намиришу тучу негде у најави - нема те силе која их може одвојити од Србије,иако су до јуче били Милов бастион.

cow 3296202 640

Наш познати сатиричар Радоје Домановић, најзаслужнији је за популарност једног обичног српског вола кога су крстили, још док је био теле, Сивоња. Много година касније, нешто више од једног века, појавио се други во. Реч је о Главоњи. Ех, да је само Главоња, ни по јада. Има ту и Трбоња, и Гузоња и још којекаквих.

Има ли сличности између Домановићевог Сивоње и данашњег Главоње?! Има свакако: и један и други су волови, тегљећа рогата и репата марва. И један и други су били осуђени на живот у Србији. Сивоња је био домаће говече, што значи да су му мама крава и тата бик, такође, били домаћа говеда. Зачет је на некој српској ливади у сезони парења марве. Главоња је сименталац, чистокрвни, од мајке сименталке и непознатог оца сименталца. Дакле, за његово овоземаљско битисање заслужан је ветеринар који је обавио оно што је било ускраћено Главоњином природном оцу. Зачет је у боксу за осемењавање високомлечних крава. Искрене честитке марвеном доктору!

Сивоња је имао једну велику ману: волео је да се бави узалудним послом – размишљањем. Тако је и настала прича РАЗМИШЉАЊЕ ЈЕДНОГ ОБИЧНОГ СРПСКОГ ВОЛА. А главни јунак наш Сивоња.

Главоња је отишао корак напред – уопште није размишљао! А зашто би кад је био члан Странке. По своје мишљење одлази у страначки одбор. Тамо, после обавезног испирања мозга, добија инструкције да басира онако како председник тамбура. О Србији и Србима одавно не размишља. То раде белосветски великосилници и многи други кројачи новог зверског поретка.

Домановићев Сивоња је васцели воловски живот само радио. И Главоња има златан занат: пресипа из шупљег у празно. У том пресипању државни интереси су му на првом месту, одмах иза личних. Био је симпатизер неколико воловских мафија и организованих криминалних група, али није био на потерници Интерпола и хашког суда (не)правде. Додуше, Главоња је у младости насилно обљубио неку јуницу, која је имала уредну потврду да је девица. На суду је признао своје теле и редовно плаћа говеђу алиментацију

Странка озбиљно рачуна на Главоњу. Није он обичан во. Он је школована волина. Похађао је европско телеће забавиште, а завршио је и воловски факултет. О томе поседује диплому приватне сточне академије.

Можда га једнога дана кандидују за председника сточне фарме, или бар за посланика у воловској скупштини, ако пре тога не заврши у паризеру, или не омасти ражањ у част неке српске реформске победе...

sheep 1148999 640

Поглавари европске демократије већ две године нису благословили отварање ни једног српског приступног поглавља. Благослов је очекиван од свевишњег Мирослава Лајчака, приступног малог бога Европске уније, у саслужењу пресветлог Емануела Макрона и преподобне великомученице параскеве Ангеле Меркел.

Власници српске власти забринути су због застоја на европском путу. Урадили су све што је тражено: слобода медија – неограничена, слобода говора – никад већа, судство и тужилаштво – независни, демократија – цвета, корупција – шта то беше?! Најзабринутија је снисходљива и богоугодна милосрдница Јадранка Јоксимовић, попечитељка за европску дезоријентацију слуђеног народа. О томе је говорила у недељној „Политици“ ( 06. 06 '21.).

црква

Руше у миру православну цркву. Руше, они чије су џамије, све и једна битнија прављене на темељима православних храмова. Руше, они којима је државу правио онај који је и предходну државу рушио. Гад и робијаш за којег је Иво Андрић био "пашче". Сад је на месту тог робијаша његов син, па сад и он руши. Тај син што и сопствени народ прикључује на апарате смрти, сада руши цркве. Његов бабо је рушио државу уз помоћ странаца а сада син уз помоћ истих странаца руши цркву. "Не да нена Фата свој комад земље?" Ено јој мој што су ми отели!!! Зашто су ми отимали шуму, њиву, бор и кућу ако им не треба? Нено....Орловић се презиваш нено! Не као да си Српкиња већ као да си са српске заставе сишла. Само ти ниси двоглави Орао(вић). Једна глава "двоглавих Орловића" је теби Нено остала у тој цркви. Зато ти је стара мајко шећер и скочио.

media 2288459 640

Врховни командант свега и свачега, такорећи бог и батина, или народски казано – буџа над буџама, своју самоодрживост темељи на великом броју послушних. Они, послушни, ничу као коров на утрини и множе се простом деобом: од једног два, од два четири, од четири... Онда су се, од толико послушних, спонтано десили прислушни. Нису се прислушкивали међусобно, него се устремили директно на ЊЕГА! Еј, бре, баш на ЊЕГА. Недодирљивог, непогрешивог, непоновљивог, јединог сина нације и самопроглашеног старатеља  свих стараца, кога је сами Бог послао да ради за нашу децу.

Како су га прислушкивали, колико, због чега, за чије бабе здравље још није утврђено, а кад' ће не знамо. Највероватније никада, да се не узнемирава јавност. Језиво је и брутално то прислушкивање, свашта може да се чује. Ипак циљ прислушкивања је јасан: удар на БДП, благостање, златно доба, економску разгоропађеност, лидерство у сузбијању пандемије, процват демократије...

party time 1644794 640

Има ли Србина који не мисли да су Швајцарци "за нас измислили свет?"

Углавном сви тако мисле, зар не?

Има ли Србина који зна да су жене у Швајцарској добиле право да гласају тек 1971 а до тада је отприлике трајало и робовласништво над децом одузетом из проблематичних породица и датој у хранитељске породице где су кориштена као јефтина радна снага?

Е видиш, слабо који Србин то зна?

191443767 4411649508866383 1824823745108092920 n

 

Прође и 21. мај. Све је прст судбине или Божја порука, каже народ, подвлачећи :

“ Ко с’ ђаволом тикве сади о главу му се обијају”.

Сада кусамо што смо сејали и садили. Пукла нам је памет ко испуцала земља од велике суше. Пресушио нам је разум као корита, људским немаром, опогањених река. Све што се могло упростити упрошћено је до баналности. Све што се могло упрљати, упрљано је до непрепознатљивости.

Егоцентрици владају, клептоцентрици харају.

water 4815298 640

Са свих страна уби песимизам.Вучић ће да влада нама још онолико колико биологија допушта што њему,што појединима од нас.Ми смо ђубрад и издајници својих предака и заслужили смо и горе од Слобе,ДОС-а и ове последње несреће коју још живимо.Деца ће наследити наш робовски положај,унуци такође и тек тамо негде 2255.године појавиће се Карађорђе у некој Сити оф Топола,Санта Тополи или можда Вучићграду.

Драги моји песимисти,да вам кажем коју ја.Не знам то око предака ко је кога издао,знам да су од Мурата Другог и Ђурђа после кога паде Смедерево до Карађорђа сви ти ђедови били турска раја.После су били раја једне вуцибатине коју су називали оцем отечества,па краља Пере Доброг,Тита злотвора и ових јунг комуњара све до данас.

Не знам ни шта треба да се уради,да се иде на изборе,да се не иде,да се убијемо,да не плаћамо струју,да емигрирамо и онда се вратимо или се не вратимо,да продајемо бубреге или децу,да правимо неку револуцију...да знам рекао бих.Једино што знам је да ми се повраћа од ваше кукњаве над нама живима,од толиког драмосерања какво историја не памти и од толико будала које соле памет народу који и сам тоне у неку летаргију.

Ми ћемо радити од своје памети,ваше лудило нека остане вама да га жваћете за својим кухињским или канцеларијским столом.Ударајте мучену тастатуру,жвалавите,мрљавите и убијајте вољу за животом у будалама сличним вама.Кад сте усрали своје животе-повуците и своје прилепке са собом,а ја могу само да вам улијем мало оптимизма.

Рецимо,извесно је да ћете умрети.Неки колико сутра,а неки касније.Неки ћете умрети у цугу,а неки ћете се вероватно распадати у највећим мукама,јер мора и то неког да задеси.После вас ће вам непријатељи тешити жене које ће или издати своје бабе и скинути фармерке одмах или касније,кад цена достогне 2о евра.Деца коју сте одгајили као идиоте и поносили се тиме што мали песимисти тачно знају да пола мачића из легла мора да угине,да се више пчела згази или отрује него што остане да носе мед,да су људи издајници и да је љубав протраћено време и бескорисно осећање ће вам пишати по гробовима,јер је бескорисно одржавати гробове у којима су глисте разнеле вашу цркотину,а време појело сандук и остали само ексерчићи.Сећаће вас се само кад вас буду псовали и кривили за добар део беде у којој живе,али родитељи и остала родбина се ионако не бира.Све што мислите да сте иза себе оставили служиће само да вашим речима бабе плаше децу како ће бити будале као ви што сте били ако не поједу сав спанаћ и пилећу џигу.

Ми који смо робље по вашим мерилима ћемо се радовати сваком сунчаном јутру,вероваћемо да постоји нека виша правда,шта год била.Надаћемо се,иако за наду не постоји научно утемељење,неком бољем сутра,па кад се буде видела ту иза ћошка-можда је и стигнемо и нејаком руком зграбимо.Нећемо учити децу да су стока која служи да за друге тегли јарам,него да је дужност сваког покољења да помало помери"будућности наше брод"ка сигурној луци,па колико се уради.Ако неко покољење омане јер је насупрот њему била јача сила,нека не пљују родитеље,него нека повуку они ако могу,а ако не-није смак света.Учићемо их и да је неопходно ваше постојање,јер како би паметан знао свој квалитет ако се с вама будалетинама не измери?Како да зна да је живот да се живи до краја,а не да чим си се родио гроб ти се отворио и како које јутро сване-плачи,остао ти дан мање?Како да се лечи и сече чиреве који гноје ако вас не препозна на своме организму?Како да нормално корача и подноси шта мора ако вукља на грбини и ваш промашени и сјебани живот и болесне мозгове из којих сикће само мржња и ништавност?

loko

До синоћ није могло да се живи од наслова који су се односили на једну аутентичну српску музичку групу,један такорећи шумадијски бренд именом Хјурикејн.Ја сам навијао мало за њих,ем су наше што само име говори,ем волим оног фузбалисту који се одазива на Хари Кејн,а то личи на Хјурикејн,а не тамо неки развигор или поветарац.

Елем,Ураганке су данима"разваљивале Европу",па су онда"одувале све са сцене",потом су у неколико наврата демократски"протутњале"кроз неке квалификације за финале,а коначно се у финалу појавиле"да објасне коме и шта треба".Мени је то личило на Дачићев енглески,али се испоставило да девојке лепо играју и могле би уз Осман агу да прођу,а примећено је и да су испуштале неке звуке.Српски патриота каквим ме мајка родила био сам одушевљен кад сам после њиховог наступа на друштвеним мрежама прочитао да нису хтеле да певају на енглеском,него на рођеном илити матерњем.Додуше,остала је мала сумња одакле су им мајке,јер оно"рзтјфмиуср локо,локо,локо зткрптнускчш лом,лом,лом..."није српски чак ни кад смо на слави,а печења све мање и вина је све више.

Но,што би рекла она згодна комбинације пластике и скупих крпица-све је то шоу биз,стајлинг је битан,а ако си међу последњима не црвени ти лицинг,јер ниси целог живота на стејџу,постоје и афтери.

Кад је победила Марија ономад није имала ништа што чини праву звезду.Ветрушке су за разлику од ње биле прихватљиво презентне,имале добра уводна четири такта,динамика покрета била је усклађена са ритмичким преломима гласа у доњим лагама,аутфит је био резолутно бруталан,а на стејџу су плениле енергијом препуном топлине.Једино је фалило певање и зато је Шерифова Мара била срамна прва,Лане је било друго,а девојке часне петнаесте,а биле би феноменалне девете да се није умешао страни фактор.

Би шта би,добро је што је прошло.Имале су предиспозиције за успех,једној је тата Кнез,друга се презива Вучић и шта ту има више да се прича,а трећа изгледа.Проблем је очито у њиховом менаџеру,то је гарант неки тврдоглави самозаљубљенко који се прави да не зна ко у овој земљи зна кад да који фудбалер заигра и постигне гол који живот значи,зна хемијски садржај свих вакцина,познат му је сваки топоним као да је геометар бар двеста година,селектира вина...али џабе је то кад менаџер не тражи савет тамо где треба.

Ако тај не зна-има ко зна.Хепи и Пинк су притворили одређене заштићене сведоке за које постоји основана сумња да су бољи од бенседина и пробиотика.Кога треба успавају,кога треба отворе у доњим лагама.Једно јутро идеш ти да сведочиш код Пинкија,али сутра имаш термин код Џоване на Хепију и немој да кукаш што треба да пораниш,имаћеш шетњу поподне и можеш и цртаће да гледаш.Да поновимо-није битна тема,битан је распоред улога у колективном наступу.Ти дебели да хвалиш међународне успехе,ти други који слабиш да кажеш да ти никад није било лакше да будеш поштена опозиција,ти што муцаш нећеш на Евровизију,то је попуњено,ти ћеш да хвалиш Вулина.Идемо-ако неко пита што су трешње хиљаду динара...шта треба одговорити,ајде ти Вулинов малени.Мој коначни одговор је да јесу скупе,али да Вулин није министар не би ни родиле,а ако и роде однео би их Ђилас на швајцарски Маурицијус где има 637 милиона хиљада стотина евра у доларима.Браво малени,дајте му сокић,може и онај скупи и да се набаве еври у апоенима од 2о,данас је момке кренуло.

Шта је сврха овог насртаја на сваку пору здравог разума-питање је које има јасан одговор.Творац неба и земље,кишоносац и громовник,плодитељ и родитељ...је одлучио да нам покаже шта ћемо добити ако њега не гласамо.Некад се питало ко ће после Слобе,а данас нема ко,али све мање има и шта,осим ако килограми нису препорука.

Убише нас јутарњи програми,Евровизија је срећом једном у години,Дневнике Србин ексивира рефлексно још од Слобе и Дневниковог додатка,утуре се неке Вести поподне кад смо дремљиви,али онда крене Ћирилица или сучељавање водитељке са некима који питају,а она и једини прави представник народа их једва ућуткају.Неће ти неваљали људи у скупим оделима да причају о међународним успесима,неће да прихвате да су Ураганке петнаесте,али је Србија прва по броју аутопутева и вакцина,страних инвестиција,нових радних места,а о томе да нас свет коначно цени како бог заповеда-ни да бекну.Врхунац безобразлука је кад лепи момак оптужи за евентуалне муке бившу власт,а онда му неки беспризорник предочи да су лепојко и његов шеф скоро деценију на власти и да ако се заиграју нашли би ману и црном Ђорђу,јер и он му дође нека бивша власт.

Све је то лук и вода,ми смо опет у мају победили Корону,опет смо славили и навијачи као навијачи-нису препознали полицајце у цивилу,помислили да су то у цивиле маскирани навијачи Партизана који очито некад личе на разбојнике и терористе,а некад на полицајце.Око 12о их је приведено,мало су се јавно окупљали,а после кад се кризни доктор наљути и запрети оставком биће како нису знали.Нису знали ни ко им је дозволио да се окупе,ни ко им је дотурио пиротехнику,ни полиција није знала шта ће њени навијачи у цивилу тамо,али је постигнут успех доласком министра Вулина на лице места кад је све било готово и његова снажна подршка.

Кад боље размислим-Хјурикејковкиње сам разумео некако и донекле,ово остало никако и нипошто.

 земанМи Срби смо стара чекала. Ето, дочекали смо и извињење за НАТО-вско бомбардовање '99. године. Што би рекли наши стари, они који се поштапају турцизмима „Дође земан за Земана“! У овом случају Земан није турски, чешки је, и он је пре 22 године потписао да НАТО милосрдише Србију. Сад каже да му је жао, погрешио је и извињава се  онолико. Мислим, за оно од пре 22 године.

Моја покојна баба, бог да јој душу прости, имала је обичај да каже кад неко уради нешто са великим закашњењем: „Лањске године прдн'о, а данас му дупе зевнуло“! Само, овде је термин „лањска година“ дебело пробијен – преко двадесет година, а исто толико је каснило и „зевање“ пркна.

Више од две деценије је требало Милошу Земану, тадашњем премијеру Чешке, а садашњем председнику исте те Чешке, да се накани и извини Србима за злочин, који је, ако ћемо право, ратни злочин.

Пошто ја генетски више вучем на бабину линију ( извини деда, тако је ) дајем себи право да поставим питање г-дину Земану.

- Што ти, прикане, ниси ставио вето на бомбардовање?! Мог'о си а ниси! То што сте били најмлађи у НАТО, не значи да сте били малолетни, или не дај боже, малоумни. Били сте равноправни и имали сте право вета које нисте искористили. Онда си преко двадесет година имао ноћне море и најцрња прогањања због српских жртава. Па, нормално.

Негде сам прочитао да Чеси нису много побожни, али да нису ни атеисти. Углавном гледају према Ватикану. Зато предлажем  Земану да оде у цркву и исповеди се. Да му и господ Бог опрости, пошто су му код нас, у име нас, већ опростили.

Постоји могућност, да не кажем опасност, братимљења Земана и ..., односно Чеха и Срба. Као он је наш брат јер је признао грешку НАТО пакта и много му је жао, каје се и бла, бла бла.

Не знам за Чехе, али ми смо већ живели у братству – јединству. Оно се касније претворило у најкрвавије братство – убиство, а братишта у ратишта и згаришта. Шта ће нам још једно авељисање и кајинисање.

На крају имам једно подсећање за чешког председника:

- Прикане, дугујеш ти нама још једно извињење. Оно из 2008. године, када је твоја држава признала ампутат државу Косово! Али, уместо извињења, заложи се код твојих милосрдних НАТО сабораца за свеопште повлачење признања лажне државе.То би нам баш значило!

fake news 6038455 640

Био сам одсутан неколико дана, морао сам у СД.

Бајден је силовао 99,99 младих коза, оваца, ћурака, гусака, чак и једног црног гусана... Али, одбранићу га свих оптужби које је изнео Џон Бејли Kлинт.

Петер Хандке може мирно да спава. После ,, Великог пада '' може да пише роман ,, Велики успон ''. Његова ми је одбарана била веома лака, био сам у близини, наравно, непримећен.

Kад је он дошао у Вишеград, тамо су били и представници Европе у друштву оних који су највише побили србске нејачи. Запад је тајно такве плаћао, по глави уништених Срба.

Мало нас је да би се даље делили!

МАЛО ЈЕ ОВАКВИХ ЈУНАКА ДА БИ ИМ ГЛАВЕ СЕКЛИ

Мишо Вујовић
 
Мишо Вујовић

Нове теме за таласање јавности и фабриковање лажи о угрожености Државе, су Темељни уговор између Српске православне цркве и Владе Црне Горе и избор новог митрополита Црногорско-приморског. Темељни уговор је правни акт ни по чему различит од већ потписаних са Светом Столицом и Исламском заједницом или Јеврејском верском заједницом, али медијски атрактивнији и политички манипулативнији као и све што се, у Црној Гори, доводи у везу са Српском православном црквом или српским народом, неодвојивим од суштинског бића изворне Црне Горе.

“Бојазан за Црну Гору”, изразио је Филип Давид, оснивач “Београдског круга” и “Друге Србије”, човек са великим отклоном од свега што би се могло назвати "српским светом", наравно, наклоњен Милу Ђукановићу, боље речено један од отворених Ђукановићевих лобиста.

Жута штампа и партијски билтени бившег режима у специјалном рату против Цркве не мимоилазе кључну личност и код верника омиљеног кандидата за новог митрополита црногорског, владику Јоаникија.

31. март 2018. (чак пре четри годинице)

провокација

Добар дан, добри људи!

Врло дубоко сам размишљао ови дани, толко дубоко да сам морао да обучем ронилачки скафандер и зароним у размишљање, а шта је узрок на то моје дубоко зарањање у размишљање је - историја. А зашто историја, а не ова свакодневна политичка сра... ња-ња-ња, зато што стварно не знам кој лаже, кој измишља, кој потура и протура, кој завађа и мири, кој си чешка компири, а посебно кад гледам ове, морам да кажем, такозване ТВ серије, које ми више личе на мали дворишни рецитали, удробени са по неки као историски костими, да не кажем дрешке, и не мог се начудим на онолки дилетантизам и аматеризам на, опет да кажем - такозвани, професионалци и ствараоци. Нит ми је смешно, нит ми је тужно, жалосно јесте, зато што сам стварно запрепашћен (по не знам кој пут), са тоталне незналице које су још дебело плаћене од наше паре! Алал вам вера, научници! Зајебали сте век и вековници! Ма миленијум! И миленијумци. Штета што се не додељује Нобелова награда за глупост, освојили би све три!

еу

Путуј Европо...певао је некада омиљени нам песник.Додуше,он је у Европи видео"доброг момка",а нас је сврставао у оне лоше.Ми смо они неумивени који седамо крмељиви да доручкујемо,перемо зубе само кад очекујемо госте,а ноге суботом,евентуално.Европљанин је друга прича.Он се шиша недељно,нокти немају црно испод,зуби блистају као да их пере мр.Пропер,а кад убију дете на ноши то је нешто колатерално и то је било у афекту.Мо смо јадници који иако немамо леба за децу отварамо врата намернику и истурамо слатко и ладну воду,а они и кад су гости гледају има ли шта да се украде у домаћиновој кући,али то изговарају на француском,па звучи прихватљиво.Ми усред рата са Бугарима обустављамо ватру да прођу екипе Црвеног крста и чак од својих рањеника узимамо и дотурамо да се братко залечи да би нас боље набадао на бајонет,а за њих су бањалучке бебе или оне у Ираку статистика која се чита после ручка,а пре коњака.Могло би тако до прекосутра,али нећу да ружим свој мили народић поредећи га са прецизним и хуманим громадама као што су просечни становници неке европске државе.

mask

Лежим кући и гледам рекламу са плаћеним глумцем за вакцину. Наводно брину о мом здрављу и апелују да будем "одговоран према себи и другима?" Они "брину о мени" а јуче на прегледу на који сам дошао са упутом хитне помоћи због болова у стомаку, скину ме с qур.а само тако?! АМА ЈЕДИНИ ЦИЉ ИМ ЈЕ БИО ДА ИЗБЕГНУ ДА НАПРАВЕ УЛТРАЗВУЧНИ СНИМАK!!! ТО ЗНАМО И ОНИ И ЈА!!!

( "Никодим" равноземљаш вели ипак друго)

никод

Након вечерњег на Велики петак износимо плаштаницу, слиједи плач Мајке Божије, те јутрење Велике суботе када појемо статије и тако у 2. Статији након стиха 79 се помиње јасно да је од Бога саздана земља ОКРУГЛА, што је иначе и непобитна научна чињеница.

Код нас извјесни расколник "архимандрит Никодим", тј. рашчињени и размонашени Драган Богосављевић прича своје приче да земља тобоже није округла и непрестано се тај позива на свете оце Цркве , свете каноне богослужбене текстове и тако редом, па кад смо већ код те теме да фанове прелешћеног расколника и архиМАНТРИТА подсјетим да наша света Православна Црква учи и поје супротно његовим безумним бунцањима и то између осталих на јутрењу Велике суботе вели јасно да је ЗЕМЉА ОКРУГЛА. У грчком се помиње земљин круг, ако ћемо буквално превести.

 
 

Председник Републике дао је изјаву која се може поделити у три дела.Сваки за себе одсликава тугу коју живимо и намеће се питање да ли смо се на Бога бацали динамитом,јер би нам камење можда и опростио,навикао је од нас.

Део први-Председник ће одбити предлог закона о истополним брачним заједницама,јер је као такав у супротности са Уставом Србије,а Председник као добар студент права и човек који никада у струци радио није зна ваљда о чему свом једином народићу прича.Добро,одбије он да потпише и шта то значи?Предлог се враћа на могућу дораду у Скупштину у којој седе посланици америчких Демократа и понеки ВМРО,опасан Бугараш.

vaskrsnje jaje

Модерно је данас рећи, ето како није важно које је вере човек, па које националности итд. Kао да није опште познато да је то цивилизацијски стандард?

Па ето ако је важно и ако треба рећи, ни мени није важно шта је, ко је и које вере неко други. Али ми је важно да ја ЗНАМ KО САМ?! ДА САМ СРБИН, ВАЖНО МИ ЈЕ ДА САМ ПРАВОСЛАВАЦ, ВАЖНО МИ ЈЕ ДА ЗНАМ ДА СУ МОЈУ ПРАВОСЛАВНУ ЗЕМЉУ БОМБАРДОВАЛЕ ХИЈЕНЕ У ОВО ДОБА И 1941 И 1999те и то оне хијене којима "није важно" а важно им је!!! Чак су и јавно изјавили да им је Православље "реметилачки фактор на Балкану и СПЦ".

Мени је важно ко сам ја и то ми нико не може замерити и тражити да се тога одрекнем док је главе на раменима. Година је 2021, 21 век, ми Православни Срби још постојимо и та чињеница је сама по себи успех обзиром на Голготе српског рода.

Векови миле и кроз векове брод Православља и рода мог:

ХРИСТОС ВОСKРЕСЕ БРАЋО И СЕСТРЕ.

ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!

кесић

 

Није тешко доказати да је Зоран Kесић оно нешто у трави у шта не треба угазити. Тачније: просто је! Оде код Хаџифејзовића у Сарајево, гостује у емисији, пљује Додика, врне се у Београд, зове Младића Злочинцем а онда Хаџифејзовић у тој истој емисији у којој је гостовао "Зоки из Београда" велича Јову Дивјака (такође Београђанина) одбеглог официра ЈНА који је продао оружје ТО непријатељу, дезертирао и водио муслиманске снаге током масакрирања војника у Добровољачкој улици.

Просто је зар не?

Зоки испада го.анце којем фазоне смишља група афористичара, а он слаже гримасе и то је то. Kо му главу носи, то Зокију из Београда није важно.

Бања Луко ако те посети Зоки, знаш своје. Ет!