⇔ Радио Белами, Ниш, сваке суботе од 12-14 уживо, реприза недељом у 12ч.⇔

ДНЕВНИК НА ЈЕДАН ЦИРКУС М

17. март 2000.

 winning 2829615 640

Добар дан, добри људи!

Ово је већ 6. јубиларна представа на Циркус М у Ниш, и полако догурамо и до половинку март, а ће догурамо богами и до стотку, ако пре тога не унередимо мотку (догурасмо богами до 1039 емисије, мотка је још чиста, кој ко ми), а у међувреме се свашта иззбивало, што би реко деда Пејча звани Фројд: „Све збив до збива у ова времена сива!“! Те ће буду избори, те неће буду избори; те уплашили се немој изгубив избори, ови се па уплашили немој да победив, а... нешто сам начуо да Аца Македонски као оштри мач да разврже Српски чвор, ал то су само, што би се каубојски рекло: дасине гласине (за они који не знају, даса је јунак из амерички каубојски филмови, а томахавке су индијански секирчики), а ја... ко директор на циркус, нит слушам „дасине гласине“, нит па слушам „тасине гласине“, нит „васине гласине“... ја, ко директор на циркус и одговоран орган, а кој ће други, ја си гледам свој посо, и даље си штрикам штрамплице за бизончики: плаве за мушко бизонче Врне, а розе за женску бизонку Срне; па како је почело ово лепо време, уфатио сам да мешам сапуницу у ванглу, јер оће горила Чута (то је скраћено од Чутуран) да се обрија испод мишке, ко... много се зноји па... (а не воли да се брија са електричну машиницу, као, много га чупка); па штуцујем мустаћи на сомче Бркицу; па загревам воду за жирафу Симониду да се запере; па одвикавам крокодилче Чаки да не сиса палац; па водим зебру Гагицу да се среди код козметичарку јер треба да позира за пешачки прелаз; па ови дани мора водим слона Сивчу код зубара, много му криви зуби, па да му направе протезу (шта га знам, мож ће некад да пожели да буде спикер на телевизију, па да не фрфља ко поједини); па оће Смрда Твор да пева у хор, ал еве већ пет године како покушавам да га упишем и нико га неће (досад сам потрошио на њега сто кила парфем, ал не помаже); па водим нилске кобиле Берту, Ђилду, Хану и Жану у лесковачки "Абрашевић", јер оће да науче да играју Лесковачку четворку; па прецртавам Текс Вилеров гоблен "Тајну вечеринку", јер оће камила Лола да везе за мираз; па успављујем муфлонче са звечарку; па тренирам вучјаци да буду водичи на слепи мишеви, па... замољен сам врло љубазно од једну групу људи (шачица), да поновим оно што сам причао још пре две године, а сад постаје опет врло актуелно, а ради се од следеће:

Место на догађање и на збивање је једна зузетно угледна комунистичка држава, што би се оно рекло, један цвет међу државе, ружа међу коров, у народ позната ко - другарица Кина! Што би се марксистичко-маовски рекло: све функционише ко подмазано, нигде нема да шкрипне, никог не дирав - нико ги и не дира, што би се оно опет марксистичко-маовски рекло: работа има колко оћеш, на сваки корак, само што нема кој да ради. Све то аздисало од демократију и благостање: ћеф ти пиринач овако, ћеф ти пиринач онако, и сад... ко што је нормално, пошто јелте посо има колко оћеш (слично као код нас), и сад... тамо у Кин-за-за (а ово Кин–за–за је скраћено од Кинески завод за запошљавање), е тамо излазе конкурси за работу (слично као код нас), па каже овако:

Конкурс 1:

Траже се педесет милиона електричари са Ни-Сан-Сан (ово ни–сан–сан је скраћено од Нижа стручна спрема) за работу у Кин-држ-дрп-ел-дис! (Што је тежак овај кинески за изговарање.) А ово Кин-држ-дрп-ел-дис, то је нормално скраћеница и значи: Кинеско државно друштвено предузеће Електродистрибуцију! Дакле... траже се педесет милиона електричари са Ни-Сан-Сан, а опис на посо је следећи: Да тове електричне јегуље!

Конкурс 2:

Траже се петнаес милиона електричари са Виш-Сан-Сан (ово виш–сан–сан је скраћеница и значи: Виша стручна спрема!) за работу у Кин-држ-дрп-ел-дис! (То сте вероватно већ запамтили, а значи: Кинеско државно друштвено предузеће Електродистрибуцију! Опис на посо: Шпалирна садња и узгој на зимске и летње бандере, и наводњавање на исте!

Конкурс 3:

Траже се три милиона електричари са Вис-Сан-Сан (то је Висока стручна спрема!) за работу у Кин-држ-дрп-ел-дис... Кинеско државно друштвено предузеће Електродистрибуцију! А опис на посо је: Да продужују кратак спој!

Толко.